U mlako mleko razmutiti kvasac i kašičicu šećera, pa ostaviti desetak minuta, da se kvasac aktivira.
Jaja umutiti viljuškom, pa u malu činiju odvojiti 2 kašike umućenih jaja, za premazivanje paketića. Ostatak jaja sipati u razmućen kvasac.
Zatim, dodati ulje, so i brašno i zamesiti lepo, glatko testo. Pokriti krpom i ostaviti na toplo, oko sat vremena, da naraste i duplira se.
Naraslo testo malo premesiti i podeliti na dva dela.
Uzeti jedan deo i rasklagijati u oblik pravougaonika. Testo podeliti na pola po dužini, pa zatim popreko seći na trake, širine oko tri prsta. Sada svaku traku, na jednom kraju iseći na manje trakice, ali ne do kraja testa, već do 1cm pre kraja.
Napraviti fil od iseckane šunke, kačkavalja i kečapa. Na kraj trake, koja nije isečena, staviti kašičicu fila.
Sada fil preklopiti testom, pa okolo pritiskati prstima, da se testo slepi, kako fil ne bi iscureo prilikom pečenja.
Nastavti sa preklapanjem do kraja trake, kako bi se formirao paketić.
Dobijene paketiće ređati u pleh, obložen papirom za pečenje. Pokriti krpom i ostaviti pola sata da malo naraste.
Isto uraditi i sa drugim delom testa. Tako ćete dobiti dva pleha paketića. Ja sam malo smanjila količinu soli, kako bih dobila neutralno testo, pa sam za jedan pleh napravila paketiće sa pica filom, a za drugi pleh, filovala džemom.
Paketiće pre pečenja, premazati umućenim jajetom, koje ste na početku odvojili.
Peći na 220*C oko 15-20 minuta. Izvaditi iz rerne i pokriti krpom, da odstoje 10-15 minuta, zatim poslužiti.
Ukoliko ste paketiće punili slatkim filom, pre služenja ih pospite šećerom u prahu.