Rolat sa džemom

Rolat sa džemom

Ukupno vreme30 mins
Kategorija: Kolači
Kuhinja: Srpska
Keyword: rolat,torta,džem,slatko,brzo,poslastica,lako,sočno,uvek,uspeva

Sastojci

  • 5 celih jaja
  • 5 kašika šećera
  • 5 kašika vruće vode
  • 5 punih kašika brašna oštrog
  • 1 ravna kašičica praška za pecivo
  • 1 kesica vanilin šećera
  • izrendana korica od pola limuna
  • džem po izboru za premazivanje rolata

Uputstvo

  • Odvojiti belanca od žumanaca.
  • Umutiti belanca u čvrst sneg. Dodati šećer i mutiti dok se ne dobije potpuno beo i čvrst šaum.
  • Dodavati jedno po jedno žumance, sve vreme muteći mikserom, na manjoj brzini. Dodati vodu i izrendanu limunovu koricu i još jednom, kratko izmiksati.
  • Na kraju dodati brašno i prašak za pecivo, pa varjačom ili špatulom mešati smesu lagano, da da se sastojci sjedine.
  • Smesu izručiti u veliki pleh od rerne, obložen papirom za pečenje. Poravnati je i staviti da se peče na 200*C , 10-15 minuta.
  • Pečeni rolat izvaditi iz pleha sa sve papirom, odmah premazati tankim slojem džema, pa uvijati u rolat, skidajući postepeno papir sa kore.
  • Uvijeni rolat ponovo uviti u papir koji je skinut sa kore, zatim i u kuhinjsku krpu i ostaviti da se potpuno ohladi.
  • Ohlađen rolat posuti šećerom u prahu.
  • Iseći na kriške i poslužiti.

Napomene

Rolat…omiljena poslastica svima, a uz to lak, brz, i jednostavan za napraviti. Šta još reći. Mikser u ruke i na posao.
Poslovica za danas:
-“ Ko uči znaće, ko štedi imaće.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Kolači. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here