Magnolija desert
Sastojci
Krem:
- 500 ml mleka
- 1/2 šolje šećera
- 2 kašike gustina
- 1 kašika brašna mekog
- 1 celo jaje
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kašika putera ili margarina
- 100 ml slatke pavlake
Ostalo:
- jagode i mleveni keks po izboru
Uputstvo
Krem:
- U hladno mleko sipati šećer, gustin, brašno, jaje i vanilin šećer, sve dobro umutiti i staviti da se skuva, kao puding.
- Kada je krem skuvan, skinuti sa ringle, dodati puter i izmešati da se puter istopi. Na kraju sipati slatku pavlaku, po još jednom sve dobro izmešati, da se sastojci sjedine i da se dobije lepa kremasta smesa.
- Jagode iseći na tanke kriške.
- Sada pripremiti čaše ili neke dublje, staklene činijice. Na dno sipati 2-3 kašike mlevenog keksa. Okolo čaše poslagati kriške jagoda, tako što ćete ih zalepiti uz sam zid čaše.
- Sada u čašu sipajte topao krem, do vrha jagoda. Preko krema sipati ponovo mleveni keks, malo ga utapkati i odozgo ukrasiti jagodom.
- Odložiti desert u frižider da se stegne i ohladi.
- Od ove mere, izađe 4 – 5 čaša ovog deserta.
Napomene
Napravite ovaj divni desert za manje od pola sata i obradujte sve one, pred koje iznesete ovu divotu. U tom slučaju, čućete samo uzvik oduševljenja, i ništa manje.
Poslovica za danas:
-„Naš prvi učitelj je naše vlastito srce.“-
Lajkujte nas: