U hladno mleko sipati šećer, gustin, brašno, jaje i vanilin šećer, sve dobro umutiti i staviti da se skuva, kao puding.
Kada je krem skuvan, skinuti sa ringle, dodati puter i izmešati da se puter istopi. Na kraju sipati slatku pavlaku, po još jednom sve dobro izmešati, da se sastojci sjedine i da se dobije lepa kremasta smesa.
Jagode iseći na tanke kriške.
Sada pripremiti čaše ili neke dublje, staklene činijice. Na dno sipati 2-3 kašike mlevenog keksa. Okolo čaše poslagati kriške jagoda, tako što ćete ih zalepiti uz sam zid čaše.
Sada u čašu sipajte topao krem, do vrha jagoda. Preko krema sipati ponovo mleveni keks, malo ga utapkati i odozgo ukrasiti jagodom.
Odložiti desert u frižider da se stegne i ohladi.
Od ove mere, izađe 4 - 5 čaša ovog deserta.
Napomene
Napravite ovaj divni desert za manje od pola sata i obradujte sve one, pred koje iznesete ovu divotu. U tom slučaju, čućete samo uzvik oduševljenja, i ništa manje.Poslovica za danas:-"Naš prvi učitelj je naše vlastito srce."-