Baunti čokoladice

Baunti čokoladice

Ukupno vreme15 mins
Kategorija: Kolači
Kuhinja: Srpska
Keyword: kokos,čokolada,kondezovano,mleko,slatko,čokoladice,baunti

Sastojci

  • 160 gr zaslađenog kondezovanog mleka
  • 90-100 gr kokosa

Glazura:

  • 100 gr čokolade za kuvanje
  • 3 kašike ulja

Uputstvo

  • Umesiti kokos i kondezovano mleko. Kokos dodavati po malo, pa mešati dok se ne dobije smesa, pogodna za oblikovanje.
  • Od smese formirati oblik po želji. Možete formirati oblik valjka, a možete puniti neki silikonski kalup. U tom slučaju, napunjen kalup odložiti u zamrzivač, da se dobro ohladi i stegne, kako bi se lakše vadio iz kalupa.
  • Čokoladu istopiti, dodati ulje pa sve dobro promešati.
  • Formirane oblike od kokos-smese, umakati u glazuru od čokolade i odlagati na rešetku. Ostaviti da se čokolada stegne.
  • U poslastičarsku kesu ili običnu kesu za zamrzivač, sipati kašiku glazure, odseći sasvim mali vrh na kesi, pa našarati čokoladice.

Napomene

Prosto da prostije nema. Napravi se dok si reko „keks“, a možete i da duplirate sastojke, pa da dobijete duplo više čokoladica. U svakom slučaju, vrlo brzo ćete ih praviti ponovo.
Poslovica za danas:
-“ O čoveku treba suditi po njegovim pitanjima, a ne po njegovim odgovorima.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Kolači. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Dozvoljena memorija za slike: 4 MB.