Umesiti kokos i kondezovano mleko. Kokos dodavati po malo, pa mešati dok se ne dobije smesa, pogodna za oblikovanje.
Od smese formirati oblik po želji. Možete formirati oblik valjka, a možete puniti neki silikonski kalup. U tom slučaju, napunjen kalup odložiti u zamrzivač, da se dobro ohladi i stegne, kako bi se lakše vadio iz kalupa.
Čokoladu istopiti, dodati ulje pa sve dobro promešati.
Formirane oblike od kokos-smese, umakati u glazuru od čokolade i odlagati na rešetku. Ostaviti da se čokolada stegne.
U poslastičarsku kesu ili običnu kesu za zamrzivač, sipati kašiku glazure, odseći sasvim mali vrh na kesi, pa našarati čokoladice.
Napomene
Prosto da prostije nema. Napravi se dok si reko "keks", a možete i da duplirate sastojke, pa da dobijete duplo više čokoladica. U svakom slučaju, vrlo brzo ćete ih praviti ponovo.Poslovica za danas:-" O čoveku treba suditi po njegovim pitanjima, a ne po njegovim odgovorima."-