Salata od pasulja

Salata od pasulja

Ukupno vreme15 mins
Kategorija: Salata
Kuhinja: Srpska
Keyword: pasulj, tetivac, posno, salata, namaz, pašteta, beli, luk,

Sastojci

  • 1 kg skuvanog i oceđenog pasulja tetovca
  • 1 glavica belog luka
  • 50 ml maslinovog ulja
  • so, biber i začin c

Uputstvo

  • Pasulj skuvati i dobro ocediti. Za ovu salatu može da posluži i pasulj iz limenke, ali ja ipak više volim sama da ga skuvam i to baš tetovac.
  • Oceđen pasulj ispasirati. Najbolje je da se to uradi u eletričnom secku ili nekom blenderu. Ukoliko nemate nešto od ovih eletričnih aparata, možete ga ispasirati i ručno, gnječilicom za pire krompir.
  • Beli luk očistiti, izgnječiti i dodati u pasulj. Takođe, dodati ulje, so, biber i začin c, pa sve dobro izmešati. Ostaviti u frižider da odstoji oko pola sata, da se ukusi spoje, a zatim još jednom probati i ukoliko je potrebno, dodati još nešto od navedenih začina.
  • Ukoliko ne volite previše intezivan ukus belog luka, smanjite količinu. Prebacite salatu u neku činiju, ukrasite po želji, poklopite i odložite u frižider. Služite po potrebi.

Napomene

Ova veoma interesantna hladna salata, može da se deklariše i kao prilog, predjelo ili čak pašteta od pasulja. Kako god da je nazovete i u koje svrhe upotrebite, bićete zadovoljni ukusom. 
Poslovica za danas:
-„Jeftina roba prazni kasu.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Salata. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here