Pasulj skuvati i dobro ocediti. Za ovu salatu može da posluži i pasulj iz limenke, ali ja ipak više volim sama da ga skuvam i to baš tetovac.
Oceđen pasulj ispasirati. Najbolje je da se to uradi u eletričnom secku ili nekom blenderu. Ukoliko nemate nešto od ovih eletričnih aparata, možete ga ispasirati i ručno, gnječilicom za pire krompir.
Beli luk očistiti, izgnječiti i dodati u pasulj. Takođe, dodati ulje, so, biber i začin c, pa sve dobro izmešati. Ostaviti u frižider da odstoji oko pola sata, da se ukusi spoje, a zatim još jednom probati i ukoliko je potrebno, dodati još nešto od navedenih začina.
Ukoliko ne volite previše intezivan ukus belog luka, smanjite količinu. Prebacite salatu u neku činiju, ukrasite po želji, poklopite i odložite u frižider. Služite po potrebi.
Napomene
Ova veoma interesantna hladna salata, može da se deklariše i kao prilog, predjelo ili čak pašteta od pasulja. Kako god da je nazovete i u koje svrhe upotrebite, bićete zadovoljni ukusom. Poslovica za danas:-"Jeftina roba prazni kasu."-