Pastelna uskršnja jaja

Pastelna uskršnja jaja

Ukupno vreme1 hr
Kategorija: Doručak
Kuhinja: Srpska
Keyword: Uskrs, vaskrs, jaja, farbanje, šarena, ofarbana, pastelna, boja,

Uputstvo

  • Za ovu metodu farbanja, biće vam potrebna bela jaja. Broj jaja odredite sami, prema vašim potrebama.
  • Jaja skuvajte i ostavite da se ohlade.
  • Spremite dve čaše sa hladnom vodom sa česme. U vodu dodajte par kapi sirćeta. Spremite i nekoliko različitih, jestivih boja.
  • U čašu sa vodom i sirćetom, dodajte malo boje i promešajte, da se boja rastopi. Vodite računa da voda bude do polovine čaše, da ne bi prelila, kada stavite jaje u nju.
  • Skuvano i ohlađeno jaje ubacite u čašu i ostavite 1-2 minuta. Važno je da jaja ne stoje dugo u boji. Na svakih par trenutaka, kašičicom podići jaje iz farbe i pogledati da li je jačina boje odgovarajuća.
  • Kada ste dobili željenu nijansu, izvadite jaje na čist i suv ubrus i ostaviti da se osuši. Isto uradite sa svim ostalim jajima, menjajući boje prema vašoj želji. Suva jaja možete namazati sa malo ulja ili masti, pa izglancati suvim ubrusom.
  • I to bi bilo to. Jaja su spremna. Pogledajte samo te divne pastelne boje.

Napomene

Evo jednog izuzetno lakog, brzog i jednostavnog načina za farbanje uskršnjih jaja. Ovo možete raditi zajedno sa vašom decom ili unucima, jer se radi sa hladnim jajima i hladnim bojama. A to, koliko su ovako ofarbana jaja lepa, uverićete se i sami, jer su uživo još lepša.
Poslovica za danas:
-“ Ako ne počneš, nećeš ni završiti.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Doručak. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here