Tatlije

Tatlije

Ukupno vreme45 mins
Kategorija: Kolači
Kuhinja: Makedonija
Keyword: posni, kolač, preliven, agda, sirup, pivo, sočan, jednostavan, brz

Sastojci

Testo:

  • 200 ml piva
  • 200 ml ulja
  • 1/2 kašičice soli
  • 2 kašičice šećera
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 500 gr brašna mekog

Sirup:

  • 600 gr šećera
  • 600 ml vode

Ostalo:

  • badem ili orasi za ukrašavanje nije obavezno

Uputstvo

  • Umesitit testo od gore navedenih sastojaka. Prebaciti ga u pleh dimenzija 20 x 30 cm. Nije potrebno podmazivati pleh. Rastanjiti testo rukom, preko celog pleha.
  • Kolač iseći na kocke pre pečenja.
  • Sada na svaku kocku staviti po jedan badem ili polovinu oraha. Ovaj deo nije obavezan, ali kolač lepše izgleda, a i ukusniji je.
  • Peći na 200*C, oko 20-30 minuta, dok ne porumeni.
  • Ostaviti kolač da se potpuno ohladi.
  • Skuvati sirup od šećera i vode. Sirup ne treba da bude potpuno gust kao za slatko, ali ne bi trebao da bude ni previše redak. Kuvajte ga 5-10 minuta pa proverite kapljicom između dva prsta, ako je blago lepljiv, onda je u redu. Gustina sirupa je otprilike, kao sok na razblaživanje.
  • Vruć sirup preliti preko ohlađenog kolača i ostaviti ga da odstoji i da upije sav sirup.
  • Pred služenje, još jednom iseći po tragovima prethodnog sečenja.
  • A onda se zasladite ovom ukusnom poslasticom.

Napomene

Evo još jednog posnog kolača sa pivom, samo još lepšeg i sočnijeg nego što su to kiflice pivarke. Olakšavajuća okolnost je i ta, što se naprave duplo brže i lakše. Sigurna sam da ćete ga probati.
Poslovica za danas:
-“ Volite svoje neprijatelje, jer vam oni ukazuju na vaše greške.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Kolači. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Dozvoljena memorija za slike: 4 MB.