Umesitit testo od gore navedenih sastojaka. Prebaciti ga u pleh dimenzija 20 x 30 cm. Nije potrebno podmazivati pleh. Rastanjiti testo rukom, preko celog pleha.
Kolač iseći na kocke pre pečenja.
Sada na svaku kocku staviti po jedan badem ili polovinu oraha. Ovaj deo nije obavezan, ali kolač lepše izgleda, a i ukusniji je.
Peći na 200*C, oko 20-30 minuta, dok ne porumeni.
Ostaviti kolač da se potpuno ohladi.
Skuvati sirup od šećera i vode. Sirup ne treba da bude potpuno gust kao za slatko, ali ne bi trebao da bude ni previše redak. Kuvajte ga 5-10 minuta pa proverite kapljicom između dva prsta, ako je blago lepljiv, onda je u redu. Gustina sirupa je otprilike, kao sok na razblaživanje.
Vruć sirup preliti preko ohlađenog kolača i ostaviti ga da odstoji i da upije sav sirup.
Pred služenje, još jednom iseći po tragovima prethodnog sečenja.
A onda se zasladite ovom ukusnom poslasticom.
Napomene
Evo još jednog posnog kolača sa pivom, samo još lepšeg i sočnijeg nego što su to kiflice pivarke. Olakšavajuća okolnost je i ta, što se naprave duplo brže i lakše. Sigurna sam da ćete ga probati.Poslovica za danas:-" Volite svoje neprijatelje, jer vam oni ukazuju na vaše greške."-