Ćureće šnicle u krem sosu
Sastojci
- 1 kg ćurećih ili pilećih šnicli
Sos:
- 300 ml vode
- 1/2 kocke za supu juneće
- 100 ml neutralne pavlake
- 50 gr putera ili margarina
- 50 gr brašna mekog
- 1 kašika paradajz pirea iz tube
- 100 ml vode
- so i biber po ukusu
Uputstvo
- Šnicle oprati, istući malo tučkom za meso i posoliti.
- Ispržiti šnicle na malo ulja, sa obe strane, da porumene. Pržene šnicle izvaditi na tanjir i ostaviti sa strane.
- U šerpicu sipati 300 ml vode, staviti da provri, pa dodati pola kocke juneće supe i mešati da se kocka istopi.
- U dublji tiganj ili šerpu, staviti puter i pustiti da se otopi. Dodati brašno, malo propržiti i odmah sipati skuvanu supu.
- Dodati odmah i pavlaku za kuvanje, jednu kašiku pradajz sosa, pa na tihoj vatri, uz mešanje, pustiti da provri.
- Zatim dodavati po malo vode, dok se ne dobije željena gustina sosa, otprilike 100 ml. Na kraju posoliti i pobiberiti.
- U gotov sos staviti ispržene šnicle i pustiti par minuta da krčkaju na tihoj vatri.
- Šnicle u krem sosu, poslužiti uz skuvanu testeninu po želji.
Napomene
Ovo je tako dobar i ukusan ručak, da ne možete ni da zamislite. A što je najbolja stvar, spremi se za malo više od pola sata. Pa šta ćete bolje?
Poslovica za danas:
-“ Bez pastira, ovce neće postati stado.“-
Lajkujte nas: