Go Back

Ćureće šnicle u krem sosu

Ukupno vreme45 mins
Kategorija: Ručak
Kuhinja: Austrijska
Keyword: ćureće,pileće,šnicle,belo,meso,krem,sos,ručak,večera,jelo

Sastojci

  • 1 kg ćurećih ili pilećih šnicli

Sos:

  • 300 ml vode
  • 1/2 kocke za supu juneće
  • 100 ml neutralne pavlake
  • 50 gr putera ili margarina
  • 50 gr brašna mekog
  • 1 kašika paradajz pirea iz tube
  • 100 ml vode
  • so i biber po ukusu

Uputstvo

  • Šnicle oprati, istući malo tučkom za meso i posoliti.
  • Ispržiti šnicle na malo ulja, sa obe strane, da porumene. Pržene šnicle izvaditi na tanjir i ostaviti sa strane.
  • U šerpicu sipati 300 ml vode, staviti da provri, pa dodati pola kocke juneće supe i mešati da se kocka istopi.
  • U dublji tiganj ili šerpu, staviti puter i pustiti da se otopi. Dodati brašno, malo propržiti i odmah sipati skuvanu supu.
  • Dodati odmah i pavlaku za kuvanje, jednu kašiku pradajz sosa, pa na tihoj vatri, uz mešanje, pustiti da provri.
  • Zatim dodavati po malo vode, dok se ne dobije željena gustina sosa, otprilike 100 ml. Na kraju posoliti i pobiberiti.
  • U gotov sos staviti ispržene šnicle i pustiti par minuta da krčkaju na tihoj vatri.
  • Šnicle u krem sosu, poslužiti uz skuvanu testeninu po želji.

Napomene

Ovo je tako dobar i ukusan ručak, da ne možete ni da zamislite. A što je najbolja stvar, spremi se za malo više od pola sata. Pa šta ćete bolje?
Poslovica za danas:
-" Bez pastira, ovce neće postati stado."-