Grčka pita sa sirom
Sastojci
- 5 celih jaja
- 1 čaša pavlake
- 100 ml ulja
- 1-2 kašičice soli
- 400 gr fete ili sira po izboru
- 200 gr kačkavalja
- 150 gr brašna mekog
- 1 kašičica praška za pecivo
Uputstvo
- Umutiti jaja žicom, pa dodati ulje, pavlaku i so i još jednom sve umutiti.
- Dodati rendani kačkavalj i izgnježden sir i izmešati da se sjedini.
- Na kraju sipati brašno i prašak za pecivo, sve dobro promešati i izručiti u pleh, obložen papirom za pečenje, dimenzija 20 x 30 cm.
- Pitu peći na 200*C oko pola sata.
- Pečenu pitu pokriti i ostaviti desetak minuta da se malo prohladi.
- Toplu pitu iseći na kocke i poslužiti.
Napomene
Divna, mekana, mirišljava i preukusna pita. A recept jednostavan, brz i lak. Smućkaj, prospi i ispeci. Pa gde ćeš lepše i lakše.
Poslovica za danas:
-“ Opasnost i zadovoljstvo rastu na istoj grani:“-
Lajkujte nas: