Sočni kolač sa makom

Sočni kolač sa makom

Ukupno vreme45 mins
Kategorija: Kolači
Kuhinja: Srpska
Keyword: kolač, mak, jogurt, preliv, agda, glazura, kocke, sirup, brzo, lako

Sastojci

Testo:

  • 2 cela jajeta
  • 1 čaša šećera
  • 400 ml jogurta
  • 50 ml ulja
  • 100 gr mlevenog maka
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 250 gr brašna

Preliv:

  • 1 čaša šećera
  • 300 ml vode

Glazura:

  • 150 gr čokolade za kuvanje
  • 5 kašika ulja

Uputstvo

  • Umutiti penasto jaja sa šećerom. Dodati sve ostale sastojke i izmiksati, da se sastojci sjedine.
  • Smesi izručiti u podmazan pleh, dimenzija 30 x 20 cm.
  • Kolač peći na 200*C oko pola sata. Proveriti čačkalicom da li je kolač ispečen.
  • Dok se kolač peče, skuvati preliv od šećera i vode. Dovoljno je da smesa vri par minuta i preliv je gotov.
  • Ispečen kolač preliti vrućim prelivom i ostaviti da se malo prohladi.
  • Čokoladu i ulje istopiti na tihoj vatri, dobro pormešati i preliti preko kolača. Pleh malo protresti sa svih strana, da se glazura lepo rasporedi i poravna.
  • Ostaviti kolač da se ohladi i glazura stegne.
  • Ohlađen kolač iseći na kocke ili štangle i poslužiti.

Napomene

Evo recepta, za jedan divan, sočan kolač od maka, za sve moje makoljupce, među kojima sam i ja lično. Napravi se veoma lako i brzo, a uživanje je višestruko.
Poslovica za danas:
-“ Koga je sreća obukla, toga je i svukla.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Kolači. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here