Umutiti penasto jaja sa šećerom. Dodati sve ostale sastojke i izmiksati, da se sastojci sjedine.
Smesi izručiti u podmazan pleh, dimenzija 30 x 20 cm.
Kolač peći na 200*C oko pola sata. Proveriti čačkalicom da li je kolač ispečen.
Dok se kolač peče, skuvati preliv od šećera i vode. Dovoljno je da smesa vri par minuta i preliv je gotov.
Ispečen kolač preliti vrućim prelivom i ostaviti da se malo prohladi.
Čokoladu i ulje istopiti na tihoj vatri, dobro pormešati i preliti preko kolača. Pleh malo protresti sa svih strana, da se glazura lepo rasporedi i poravna.
Ostaviti kolač da se ohladi i glazura stegne.
Ohlađen kolač iseći na kocke ili štangle i poslužiti.
Napomene
Evo recepta, za jedan divan, sočan kolač od maka, za sve moje makoljupce, među kojima sam i ja lično. Napravi se veoma lako i brzo, a uživanje je višestruko.Poslovica za danas:-" Koga je sreća obukla, toga je i svukla."-