Mafini sa čvarcima

Mafini sa čvarcima

Ukupno vreme30 mins
Kategorija: Doručak, Peciva, Testa, Večera
Kuhinja: Srpska
Keyword: slani, mafini, čvarci, doručak, večera, testa, pecivo, mast

Sastojci

  • 1 celo jaje
  • 200 ml jogurta
  • 50 ml mleka
  • 3 kašike masti
  • 1 kašičica soli
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 150 gr čvaraka
  • 200 gr brašna

Uputstvo

  • Umutiti jaje, jogurt, mleko i so.
  • Čvarke samleti, dodati mast i izmešati. Ja to radim u secku. Stavim čvarke i mast, pa sameljem zajedno.
  • Samlevene čvarke i mast, dodati prethodno umućenoj smesi, pa izešati da se sastojci ujednače.
  • Na kraju dodati brašno i prašak za pecivo, pa još jednom sve dobro izmešati.
  • Smesom puniti kalupe za mafine i peći na 200* oko 15 minuta.
  • Mafine poslužiti tople.

Napomene

Brzo, lako i jednostavno. Ukoliko volite sve sa čvarcima, a nemate dovoljno vremena za pogačice, evo pravog rešenja za vas. Ukusni, mekani, tope se u ustima, kada počnete da ih jedete, ne znate koliko vam je dosta, a naprave se bukvalno za čas. Uostalom, probajte i uverite se.
Poslovica za danas:
-“ Ko svoje tajne za sebe čuva, uvek je svoj gospodar.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Doručak, Mafini, Peciva, Večera. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Dozvoljena memorija za slike: 4 MB.