Đumbirko-vitaminska bomba

Đumbirko-vitaminska bomba

Ukupno vreme15 mins
Kategorija: Slatko, Zimnica
Kuhinja: Srpska
Keyword: đumbir, limun, med, imunitet, zdravo, vitamini, jutro, energija

Sastojci

  • 200 gr đumbira
  • 200 gr limuna sa sve korom
  • 200 gr meda domaćeg
  • 1 staklena tegla, klasične veličine, sa poklopcem

Uputstvo

  • Za pravljenje đumbirka, najlakše i najbrže je, praviti ga u električnom secku. Druga varijanta je vodenica za meso.
  • Đumbir oljuštiti tankim oštrim nožićem. Iseći ga na manje komade, ubaciti u secka i uključiti na par trenutaka, da se đumbir malo usitni.
  • Limun potopiti u vodu, sat vremena, potom ga dobro oprati ispod mlaza vode. Odseći vrhove i iseći na manje kocke. Izvaditi koštice od limuna i takođe ubaciti u secka, sa već samlevenim đumbirom. Limun se melje sa sve korom, zato bi najbolje bilo da se koristi "Bio" varijanta, ali ga bez obzira, ipak dobro oprati. Secka ponovo uključiti na 20-30 sekundi, da se limun i đumbir samelju.
  • U samlevenu smesu dodati med, secka zatvoriti i ponovo uključiti na 20-30 sekundi, da se smesa dobro sjedini i samelje.
  • Ukoliko nemate secka, može da posluži i vodenica za mlevenje mesa. Ako to radite na vodenici za meso, jednostavno sameljite đumbir i limun, i na kraju pomešajte sa medom.
  • Samlevenu smesu odmah sipati u staklenu teglu, zatvoriti i ostaviti u frižider.
  • Poželjno bi bilo da đumbirko odstoji par dana u frižideru, pre nego što počne da se konzumira, ali nije pogrešno ni ako počne da se uzima odmah, od sledećeg jutra.
  • Važna napomena:
    Svako jutro, na prazan želudac, uzimati po jednu veliku kašiku đumbirka.
    Đumbirko ne sme da dođe u dodir sa metalom, zato je potrebno uzimati ga isključivo plastičnom ili drvenom kašikom.
    Đumbirka obavezno držati u frižideru.
    Kada ste potrošili celu količinu, napraviti novu turu đumbirka i nastaviti sa uzimanjem.
    Nije potrebno praviti pauzu između dve ture.
    Ukoliko ste u drugom stanju ili dojite, nije poželjno uzimati đumbirka.

Napomene

Đumbirko je, jednostavno rečeno, vitaminska bomba i antioksidant, koji jača imunitet, štiti od mnogih bolesti srca, dobar je za holesterol, održava ravnotežu tečnosti u telu, održava zdrav izgled kože…itd itd. Ja ga koristim već više od godinu dana u kontinuitetu i sada mi je već prešao u naviku i postao sastavni deo mog života. Preporučujem od srca.
Poslovica za danas:
-„U zdravom telu, zdrav duh.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Zimnica. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here