Kiflice sa sirom

Kiflice sa sirom

Ukupno vreme2 hrs 30 mins
Kategorija: Peciva
Kuhinja: Srpska
Keyword: kiflice, sir, slane, testo, pecivo, doručak, večera, slatke, džem

Sastojci

Testo:

  • 500 ml mleka
  • 1 kockica svežeg kvasca
  • 3 ravne kašike šećera
  • 1 velika kašika soli
  • 2 cela jajeta
  • 3 šoljice ulja
  • 1 kašika sirćeta
  • 1300 gr brašna mekog

Ostalo:

  • 250 gr margarina
  • 1 celo jaje za premazivanje
  • susam za posipanje

Uputstvo

  • U mlako mleko razmutiti kvasac, dodati šećer, sve izmešati i ostaviti desetak minuta da se kvasac aktivira.
  • Dodati umućena jaja, so, sirće, ulje i brašno, pa zamesiti lepo glatko testo. Brašno dodavati po malo, jer gramaža brašna može da varira u zavisnosti od veličine jaja ili šoljica za ulje.
  • Umešeno testo pokriti krpom i ostaviti da naraste.
  • Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu, pa oklagijom rastanjiti na debljinu prsta. Većom čašom vaditi krugove od testa.
  • Svaki krug rasklagijati samo po dužini i što tanje. Jednu stranu testa, nožem iseći na trake, a na drugi kraj staviti fil po želji i uviti kiflicu.
  • Uvijene kiflice ređati u pleh, premazati ih umućenim jajetom i posuti susamom. Preko kiflica izrendati margarin i staviti da se peče. Kiflice peći na 220*C.
  • Od ove mere izađe dva velika pleha kiflica, tako da je potrebno podeliti margarin na dva dela, pa jedan deo narendati preko kiflica u jednom plehu, a drugu polovinu ostaviti za drugi pleh.
  • Poslužiti tople.

Napomene

Kiflice sa bas lako i brzo naprave, a o ukusu ne treba posebno pričati. Ja sam za fil stavljala sir za tost sendvič, sledeći put ću da probam slatke, a lično mislim da su jako ukusne i prazne, na kraju krajeva, probaćemo.
Poslovica za danas:
-“ Ko vređa nebo, nema kome da se moli.“
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Peciva. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Dozvoljena memorija za slike: 4 MB.