U mlako mleko razmutiti kvasac, dodati šećer, sve izmešati i ostaviti desetak minuta da se kvasac aktivira.
Dodati umućena jaja, so, sirće, ulje i brašno, pa zamesiti lepo glatko testo. Brašno dodavati po malo, jer gramaža brašna može da varira u zavisnosti od veličine jaja ili šoljica za ulje.
Umešeno testo pokriti krpom i ostaviti da naraste.
Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu, pa oklagijom rastanjiti na debljinu prsta. Većom čašom vaditi krugove od testa.
Svaki krug rasklagijati samo po dužini i što tanje. Jednu stranu testa, nožem iseći na trake, a na drugi kraj staviti fil po želji i uviti kiflicu.
Uvijene kiflice ređati u pleh, premazati ih umućenim jajetom i posuti susamom. Preko kiflica izrendati margarin i staviti da se peče. Kiflice peći na 220*C.
Od ove mere izađe dva velika pleha kiflica, tako da je potrebno podeliti margarin na dva dela, pa jedan deo narendati preko kiflica u jednom plehu, a drugu polovinu ostaviti za drugi pleh.
Poslužiti tople.