Ginin čokoladni keks

Ginin čokoladni keks

Ukupno vreme1 hr
Kategorija: Keks
Kuhinja: Srpska
Keyword: Čokolada, puter, brzo, lako, ukusno

Sastojci

  • 200 gr brašna mekog
  • 85 gr putera
  • 75 gr šećera
  • 1 kesica vanile
  • 1 celo jaje
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 160 gr seckane čokolade po izboru

Uputstvo

  • Umutiti dobro omekšali puter sa šećerom. Dodati jaje i vanilu pa još jednom izmiksati.
  • Brašno i prašak za pecivo izmešati, dodati umućenoj smesi i umesiti testo.
  • Na kraju dodati iseckanu čokoladu ili čokoladne granule i testo dobro premesiti, uviti ga u providnu foliju i ostaviti sat vremena u frižider.
  • Kada se ohladilo, praviti kuglice od testa, veličine oraha i ređati u pleh. Ja sam to radila kašikom za sladoled.
  • Keks peći na 200*C oko 15 minuta.

Napomene

Reći ću samo jedno: Napravite odmah duplu meru!
Poslovica za danas:
-“ Kad bi ludost bila bol, svaka kuća bi plakala.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Keks. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Dozvoljena memorija za slike: 4 MB.