Go Back
Print
Recipe Image
Instruction Images
Napomene
Smaller
Normal
Larger
Print Recipe
Ginin čokoladni keks
Ukupno vreme
1
hr
Kategorija:
Keks
Kuhinja:
Srpska
Keyword:
Čokolada, puter, brzo, lako, ukusno
Sastojci
200
gr
brašna
mekog
85
gr
putera
75
gr
šećera
1
kesica
vanile
1
celo
jaje
1/2
kašičice
praška za pecivo
160
gr
seckane čokolade po izboru
Uputstvo
Umutiti dobro omekšali puter sa šećerom. Dodati jaje i vanilu pa još jednom izmiksati.
Brašno i prašak za pecivo izmešati, dodati umućenoj smesi i umesiti testo.
Na kraju dodati iseckanu čokoladu ili čokoladne granule i testo dobro premesiti, uviti ga u providnu foliju i ostaviti sat vremena u frižider.
Kada se ohladilo, praviti kuglice od testa, veličine oraha i ređati u pleh. Ja sam to radila kašikom za sladoled.
Keks peći na 200*C oko 15 minuta.
Napomene
Reći ću samo jedno: Napravite odmah duplu meru!
Poslovica za danas:
-" Kad bi ludost bila bol, svaka kuća bi plakala."-