Slani rolat od gotovih kora
Sastojci
Za jedan rolat potrebno je:
- 10 listova kora za pitu
Fil za premazivanje kora:
- 4 cela jajeta
- 120 ml ulja
- 180 ml jogurta
Fil za filovanje rolata:
- 1 čaša pavlake
- 100 gr sira po izboru
- 200 gr šunke
- 100 gr kačkavalja
- soli po ukusu
Uputstvo
- Umutiti jaja, jogurt i ulje. Posoliti po ukusu.
- Veliki pleh od rerne obložiti papirom za pečenje. U pleh staviti jednu koru i premazati sa 2-3 kašike umućene smese. Preko staviti drugu koru i takođe premazati smesom. Nastaviti sa slaganjem i premazivanjem kora, do poslednje. Poslednju koru takođe premazati ostatkom smese i staviti da se peče na 180*C oko 20 minuta.
- Kada je kora ispečena, izvaditi iz rerne, pokriti krpom i ostaviti minut dva. Sada krpu pokvasiti, dobro iscediti i raširiti na radnu površinu. Na krpu prevrnuti ispečenu koru, tako da gornja kora legne na krpu, pa umotati u rolat sa sve krpom. Ostaviti rolat da se potpuno ohladi.
- Umutiti sir i pavlaku i malo posoliti.
- Kada se kora ohladila, odmotati je, premazati umućenom smesom od sira i pavlake.
- Preko cele kore poređati tanko isečenu šunku, pa posuti rendanim kačkavaljem.
- Ovako nafilovanu koru uviti u rolat, pa umotati u providnu foliju i dobro stegnuti. Ostaviti preko noći u frižideru.
- Sutradan iseći i poslužiti.
Napomene
Ovo je jedan, veoma interesantan, recept za slani rolat i za dodatak vašem predjelu. Sada sam ga prvi put napravila i veoma mi se svideo. Što se tiča filovanja, možete da pravite razne kombinacije, a sve zavisi od vašeg ukusa i kreativnosti. Preporučujem od srca.
Poslovica za danas:
-“ Vlast je kao krčma: iz nje retko ko izlazi trezan.“-
Lajkujte nas: