Go Back

Slani rolat od gotovih kora

Ukupno vreme1 hr 30 mins
Kategorija: Predjela
Kuhinja: Srpska
Keyword: Rolat, slano, šunka, kore, pavlaka, sir, predjelo, hladno

Sastojci

Za jedan rolat potrebno je:

  • 10 listova kora za pitu

Fil za premazivanje kora:

  • 4 cela jajeta
  • 120 ml ulja
  • 180 ml jogurta

Fil za filovanje rolata:

  • 1 čaša pavlake
  • 100 gr sira po izboru
  • 200 gr šunke
  • 100 gr kačkavalja
  • soli po ukusu

Uputstvo

  • Umutiti jaja, jogurt i ulje. Posoliti po ukusu.
  • Veliki pleh od rerne obložiti papirom za pečenje. U pleh staviti jednu koru i premazati sa 2-3 kašike umućene smese. Preko staviti drugu koru i takođe premazati smesom. Nastaviti sa slaganjem i premazivanjem kora, do poslednje. Poslednju koru takođe premazati ostatkom smese i staviti da se peče na 180*C oko 20 minuta.
  • Kada je kora ispečena, izvaditi iz rerne, pokriti krpom i ostaviti minut dva. Sada krpu pokvasiti, dobro iscediti i raširiti na radnu površinu. Na krpu prevrnuti ispečenu koru, tako da gornja kora legne na krpu, pa umotati u rolat sa sve krpom. Ostaviti rolat da se potpuno ohladi.
  • Umutiti sir i pavlaku i malo posoliti.
  • Kada se kora ohladila, odmotati je, premazati umućenom smesom od sira i pavlake.
  • Preko cele kore poređati tanko isečenu šunku, pa posuti rendanim kačkavaljem.
  • Ovako nafilovanu koru uviti u rolat, pa umotati u providnu foliju i dobro stegnuti. Ostaviti preko noći u frižideru.
  • Sutradan iseći i poslužiti.

Napomene

Ovo je jedan, veoma interesantan, recept za slani rolat i za dodatak vašem predjelu. Sada sam ga prvi put napravila i veoma mi se svideo. Što se tiča filovanja, možete da pravite razne kombinacije, a sve zavisi od vašeg ukusa i kreativnosti. Preporučujem od srca.
Poslovica za danas:
-" Vlast je kao krčma: iz nje retko ko izlazi trezan."-