Šaum rolne

Šaum rolne

Ukupno vreme45 mins
Kategorija: Kolači
Kuhinja: Srpska
Keyword: lisnato, testo, rolne, kuvani, fil, cicvara, krem, puding

Sastojci

  • 1 pakovanje lisnatog testa

Fil:

  • 500 ml mleka
  • 5 kašika brašna
  • 10 kašika šećera
  • 125 gr putera ili margarina

Ostalo:

  • šećer u prahu za posipanje

Uputstvo

  • Lisnato testo ostaviti da se odledi, zatim ga rasklagijati u oblik pravougaonika, debljine 2 mm.
  • Od testa seći trake dva prsta širine. Ukoliko su vam modle za šaum rolne veće, tada testo secite po dužini, da dobijete duže trake, i obrnuto.
  • Isečenu traku spiralno obmotati oko modle, tako da se krajevi testa preklapaju.
  • Obmotane modle ređati u pleh, testo premazati umućenim jajetom i peći na 200*C oko 20 – 25 minuta, tačnije dok ne porumene. Pečene rolne svlačiti sa modli i ostaviti da se ohlade.

Fil:

  • Skuvati cicvaru od mleka, šećera i brašna, pa ostaviti da se ohladi. U ohlađenu cicvaru dodati umućen puter, pa dobro mikserom umutiti, da se dobije lep, kremast fil.
  • Na kesu za šlag staviti duguljasti nastavak, kesu napuniti filom, pa rolne puniti filom sa jedne i sa druge strane. Ukoliko nemate kesu ili špric za šlag, rolne možete napuniti i nekom manjom kašičicom.
  • Gotove šaum rolne obilato posuti prah šećerom.

Napomene

Ovo je recept za one brže i jednostavnije šaum rolne. Sledeći put, kada budemo imali malo više vremena, pravićemo domaće testo i malo drugačiji fil, pa da ocenimo i jedne i druge.
Poslovica za danas:
-“ Lepa reč je karta kojom se stiže do svakog srca.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Kolači. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here