Karamel keks

Karamel keks

Ukupno vreme1 hr
Kategorija: Keks
Kuhinja: Austrijska
Keyword: kondenzovano, mleko, karamel, keks, božić, puter

Sastojci

  • 100 gr putera
  • 90 gr karamel kondenzovanog mleka
  • 3 kašike vode
  • 1 kesica vanile
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 2 šolje brašna

Ostalo:

  • 80 gr karamel kondezovanog mleka (za spajanje keksa)

Uputstvo

  • Zamesiti testo od gore navedenih sastojaka.
  • Testo uviti u providnu foliju i ostaviti u frižider 30 minuta.
  • Kada se testo ohladilo, rastanjiti ga tanko, modlom vaditi keks i ređati u pleh obložen papirom za pečenje.
  • Peći na 190*C oko deset minuta.
  • Pustiti keks da se ohladi pa karamelom od kondenzovanog mleka, spajati po dva keksa.
  • U slučaju da ne možete da nađete ovaj karamel od kondenzovanog mleka, testo možete zamesiti i običnim karamel-prelivom, koji možete naći u svakoj prodavnici, a kekse možete spajati džemom ili nutelom, eurokremom..itd.

Napomene

Kako krene hladno vreme, tako počne sezona keksa, pogotovo kako se bliže novogodišnji i bižićni praznici. Evo još jednog recepta za veoma lep i neobičan keks sa karamelom, a potrebno je izdvojiti samo malo vremena i kućom će već početi da se širi neodoljivi miris keksa koji se peče.
Poslovica za danas:
-“ Glava je najmudrija kad je hladna.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Keks. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here