Lisnata pogača

Lisnata pogača

Ukupno vreme2 hrs
Kategorija: Pogače
Kuhinja: Srpska
Keyword: hleb, testo, pecivo, sir, lisnata, margarin, slano, pogaca

Sastojci

  • 550 gr brašna mekog
  • 200 ml vode
  • 1/2 kockice kvasca
  • 5 kašika ulja
  • 2 cela jajeta
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica šećera

Za premazivanje:

  • 100 gr putera ili margarina
  • 300 gr sira po izboru
  • 3-4 kašike jogurta
  • susam

Uputstvo

  • U vanglicu sipati vodu, šećer i kvasac, promešati i ostaviti da se kvasac aktivira.
  • Zatim dodati jaja, ulje, so i brašno, pa zamesiti testo, da se ne lepi za ruke. Brašno dodavati po malo, jer može da se desi da treba malo manje ili više od 550gr.
  • Testo ostaviti 10-15 minuta da odmori, a zatim podeliti na 12 delova, pa svaki premesiti u malu jufku.
  • Svaku jufku rasklagijati na veličinu velikog tanjira, premazati otopljenim puterom i posuti izmrvljenim sirom.
  • Jufke slagati jednu preko druge, a poslednu jufku samo rasklagijati i prebaciti preko ostalih.
  • Ovako složenu pogaču prebaciti u podmazanu okruglu tepsiju. Pogaču iseći na kocke ili trouglove, premazati jogurtom i posuti susamom.
  • Pogaču peći na 200*C oko pola sata.

Napomene

Divna, mirišljava, ukusna i mekana lisnata pogača. Ako je ne napravite, ne znate šta propuštate, pa vi sad razmislite.
Poslovica za danas:
-“ Ko voli neko drvo – voli i njegove grane.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Pogače. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here