U vanglicu sipati vodu, šećer i kvasac, promešati i ostaviti da se kvasac aktivira.
Zatim dodati jaja, ulje, so i brašno, pa zamesiti testo, da se ne lepi za ruke. Brašno dodavati po malo, jer može da se desi da treba malo manje ili više od 550gr.
Testo ostaviti 10-15 minuta da odmori, a zatim podeliti na 12 delova, pa svaki premesiti u malu jufku.
Svaku jufku rasklagijati na veličinu velikog tanjira, premazati otopljenim puterom i posuti izmrvljenim sirom.
Jufke slagati jednu preko druge, a poslednu jufku samo rasklagijati i prebaciti preko ostalih.
Ovako složenu pogaču prebaciti u podmazanu okruglu tepsiju. Pogaču iseći na kocke ili trouglove, premazati jogurtom i posuti susamom.
Pogaču peći na 200*C oko pola sata.
Napomene
Divna, mirišljava, ukusna i mekana lisnata pogača. Ako je ne napravite, ne znate šta propuštate, pa vi sad razmislite.Poslovica za danas:-" Ko voli neko drvo - voli i njegove grane."-