Pita od heljde i spanaća

Pita od heljde i spanaća

Ukupno vreme30 mins
Kategorija: Pite
Kuhinja: Srpska
Keyword: Pita, bez, kora, spanać, heljdino, projino, brašno, doručak, večera

Sastojci

  • 4 cela jajeta
  • 1 čaša kiselog mleka ili jogurta
  • 100 ml ulja
  • 300 gr sira po izboru
  • 2 šolje brašna mekog
  • 1 šolja heljdinog ili projinog brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 kašičice soli
  • 400 gr spanaća svežeg ili smrznutog

Uputstvo

  • Ako je spanać svež, potrebno je obariti ga i iseckati. Ukoliko je smrznut, odmrznuti i iseckati.
  • Jaja umutiti, dodati gore navedene sastojke i izmešati da se svi sastojci lepo sjedine.
  • Pleh, dimenzija 20 x 30 cm, obložiti papirom za pečenje, pa izliti umućenu smesu u pleh i posuti susamom.
  • Pitu peći na 200*C oko pola sata.
  • Što se sira tiče, najbolje bi bilo koristiti malo zreliji, tj. kiseliji sir, u tom slučaju pazite kada solite pitu, možda 2 kašičice soli budu previše. I još jedna stvar, ako pravite pitu sa heljdinim brašnom, možete dodati malo više ulja, da ne bude suva, a ako pravite sa projinim brašnom, u tom slučaju će 100ml biti dovoljno.

Napomene

Ova pita bez kora, je savršeno rešenje za jednu laganu i zdravu večeru, a isto tako i za doručak. Brzo se napravi, a još brže pojede.
Poslovica za danas:
-„Ne budi tuđi sluga ako možeš biti svoj gospodar.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Pite. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Dozvoljena memorija za slike: 4 MB.