Ako je spanać svež, potrebno je obariti ga i iseckati. Ukoliko je smrznut, odmrznuti i iseckati.
Jaja umutiti, dodati gore navedene sastojke i izmešati da se svi sastojci lepo sjedine.
Pleh, dimenzija 20 x 30 cm, obložiti papirom za pečenje, pa izliti umućenu smesu u pleh i posuti susamom.
Pitu peći na 200*C oko pola sata.
Što se sira tiče, najbolje bi bilo koristiti malo zreliji, tj. kiseliji sir, u tom slučaju pazite kada solite pitu, možda 2 kašičice soli budu previše. I još jedna stvar, ako pravite pitu sa heljdinim brašnom, možete dodati malo više ulja, da ne bude suva, a ako pravite sa projinim brašnom, u tom slučaju će 100ml biti dovoljno.
Napomene
Ova pita bez kora, je savršeno rešenje za jednu laganu i zdravu večeru, a isto tako i za doručak. Brzo se napravi, a još brže pojede.Poslovica za danas:-"Ne budi tuđi sluga ako možeš biti svoj gospodar."-