Rolnice sa sirom

Rolnice sa sirom

Ukupno vreme2 hrs
Kategorija: Peciva
Kuhinja: Srpska

Sastojci

  • 500 ml mleka
  • 1 kockica svežeg kvasca
  • 9 kašika ulja
  • 1 kašičica šećera
  • 2 – 3 kašičice soli
  • oko 900 – 1000 gr brašna mekog

Ostalo:

  • 200 gr putera ili margarina
  • 1 celo jaje
  • sir po izboru
  • susam za posipanje

Uputstvo

  • U mlako mleko rastopiti kvasac i šećer, pa ostaviti desetak minuta da se kvasac aktivira.
  • Dodati ostale sastojke pa umesiti lepo, glatko testo. Brašno dodavati postepeno, jer može da se desi da treba manja količina brašna od jednog kilograma.
  • Testo pokriti i ostaviti da naraste i da se duplira.
  • Naraslo testo premesiti i podeliti na 6 delova, pa svaki deo premesiti u jufku i ponovo ostaviti da naraste.
  • Svaku jufku rasklagijati i premazati odmeklim puterom ili margarinom. Može se koristiti i margarin za mazanje, potpuno je svejedno.
  • Preko premazanog testa, rasporediti sir po izboru. Ja sam kombinovala 250gr krem sira i 2 manje kriške tvrdog, zrelog sira.
  • Ovako nafilovano testo, uviti u rolat, pa iseći na 5 – 6 delova.
  • Rolnice poređati u veliki pleh od šopreta i ostaviti 15-20 minuta da narastu, taman dok se rerna ugreje.
  • Narasle rolnice premazati umućenim jajetom, posuti susamom i peći na 200*C oko 20 – 25 minuta.
  • Poslužiti dok su još tople.

Napomene

Koliko su ove rolnice ukusne i mekane, saznaćete jedino ako ih napravite. Iskreno, ja sam ih sada prvi put pravila i malo je reći da sam oduševljena, kao uostalom i moji ukućani. Uspela sam da odvojim nekoliko komada za sutradan, čisto da probam kakve su kada prenoće, i znate šta…isto su i mekane i ukusne, bez izuzetka.
Poslovica za danas:
-“ Kada čovek jedanput sam sebi pomogne, onda mu i drugi priskaču u pomoć.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Peciva. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Dozvoljena memorija za slike: 4 MB.