Mafini sa makom i višnjama

Mafini sa makom i višnjama

Ukupno vreme30 mins
Kategorija: Mafini
Kuhinja: Engleska
Keyword: Mafini, kolaci, mak, višnje, griz, limun

Sastojci

  • 3 cela jajeta
  • 1 šolja šećera
  • 1/2 šolje ulja
  • 1/2 šolje jogurta
  • 1 kesica vanile
  • 2 šolje brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo

Ostalo:

  • 1/3 šolje maka
  • 3 kašike griza
  • izrendana korica od jednog limuna
  • višnje: sveže, smrznute ili iz kompota

Uputstvo

  • Umutiti dobro jaja sa šećerom. Najbolje je mutiti mikserom.
  • Dodati ostale sastojke, pa još jednom dobro sve izmiksati.
  • Smesu podeliti na dva dela. U jedan deo sipati mak pa izmešati. U drugi deo sipati griz i izrendanu koricu limuna, pa izmešati.
  • Uzeti pleh za mafine, pa u svaku rupu staviti papirnatu korpicu.
  • Do pola korpice sipati žutu smesu, otprilike jednu punu veliku kašiku. Na žuti deo staviti 3-4 višnje, pa preko sipati po jednu punu kašiku smese sa makom.
  • Ova smesa je dovoljna za jedan pleh mafina, odnosno 12 komada.
  • Mafine peći na 200*C oko 15 – 20 minuta.
  • Ohlađene mafine posuti šećerom u prahu.
  • Pa poslužiti.

Napomene

Ove mafine sam sada prvi put napravila, i žao mi je što nisam odmah napravila duplu meru. Stvarno su fantastični, sočni, mekani a iznad svega, izuzetno ukusni. Spoj maka, višanja i blagi ukus limuna je prosto neverovatan. Ovo je definitivno kolač koji morate probati.
Poslovica za danas:
-“ Smeh je sredstvo za smirenje bez negativnih efekata.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Mafini. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here