U mlako mleko rastopiti kvasac i šećer, pa ostaviti desetak minuta da se kvasac aktivira.
Dodati ostale sastojke pa umesiti lepo, glatko testo. Brašno dodavati postepeno, jer može da se desi da treba manja količina brašna od jednog kilograma.
Testo pokriti i ostaviti da naraste i da se duplira.
Naraslo testo premesiti i podeliti na 6 delova, pa svaki deo premesiti u jufku i ponovo ostaviti da naraste.
Svaku jufku rasklagijati i premazati odmeklim puterom ili margarinom. Može se koristiti i margarin za mazanje, potpuno je svejedno.
Preko premazanog testa, rasporediti sir po izboru. Ja sam kombinovala 250gr krem sira i 2 manje kriške tvrdog, zrelog sira.
Ovako nafilovano testo, uviti u rolat, pa iseći na 5 - 6 delova.
Rolnice poređati u veliki pleh od šopreta i ostaviti 15-20 minuta da narastu, taman dok se rerna ugreje.
Narasle rolnice premazati umućenim jajetom, posuti susamom i peći na 200*C oko 20 - 25 minuta.
Poslužiti dok su još tople.