Mafini sa makom i višnjama
Sastojci
- 3 cela jajeta
- 1 šolja šećera
- 1/2 šolje ulja
- 1/2 šolje jogurta
- 1 kesica vanile
- 2 šolje brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
Ostalo:
- 1/3 šolje maka
- 3 kašike griza
- izrendana korica od jednog limuna
- višnje: sveže, smrznute ili iz kompota
Uputstvo
- Umutiti dobro jaja sa šećerom. Najbolje je mutiti mikserom.
- Dodati ostale sastojke, pa još jednom dobro sve izmiksati.
- Smesu podeliti na dva dela. U jedan deo sipati mak pa izmešati. U drugi deo sipati griz i izrendanu koricu limuna, pa izmešati.
- Uzeti pleh za mafine, pa u svaku rupu staviti papirnatu korpicu.
- Do pola korpice sipati žutu smesu, otprilike jednu punu veliku kašiku. Na žuti deo staviti 3-4 višnje, pa preko sipati po jednu punu kašiku smese sa makom.
- Ova smesa je dovoljna za jedan pleh mafina, odnosno 12 komada.
- Mafine peći na 200*C oko 15 – 20 minuta.
- Ohlađene mafine posuti šećerom u prahu.
- Pa poslužiti.
Napomene
Ove mafine sam sada prvi put napravila, i žao mi je što nisam odmah napravila duplu meru. Stvarno su fantastični, sočni, mekani a iznad svega, izuzetno ukusni. Spoj maka, višanja i blagi ukus limuna je prosto neverovatan. Ovo je definitivno kolač koji morate probati.
Poslovica za danas:
-“ Smeh je sredstvo za smirenje bez negativnih efekata.“-
Lajkujte nas: