Umutiti dobro jaja sa šećerom. Najbolje je mutiti mikserom.
Dodati ostale sastojke, pa još jednom dobro sve izmiksati.
Smesu podeliti na dva dela. U jedan deo sipati mak pa izmešati. U drugi deo sipati griz i izrendanu koricu limuna, pa izmešati.
Uzeti pleh za mafine, pa u svaku rupu staviti papirnatu korpicu.
Do pola korpice sipati žutu smesu, otprilike jednu punu veliku kašiku. Na žuti deo staviti 3-4 višnje, pa preko sipati po jednu punu kašiku smese sa makom.
Ova smesa je dovoljna za jedan pleh mafina, odnosno 12 komada.
Mafine peći na 200*C oko 15 - 20 minuta.
Ohlađene mafine posuti šećerom u prahu.
Pa poslužiti.
Napomene
Ove mafine sam sada prvi put napravila, i žao mi je što nisam odmah napravila duplu meru. Stvarno su fantastični, sočni, mekani a iznad svega, izuzetno ukusni. Spoj maka, višanja i blagi ukus limuna je prosto neverovatan. Ovo je definitivno kolač koji morate probati.Poslovica za danas:-" Smeh je sredstvo za smirenje bez negativnih efekata."-