Krater kolač

Krater kolač

Ukupno vreme1 hr
Kategorija: Kolači
Kuhinja: Austrijska
Keyword: Kolac, krater, puding, kakao, socan, vanila, pavlaka

Sastojci

Kora:

  • 5 celih jaja
  • 100 ml mleka
  • 100 ml ulja
  • 250 gr šećera kristal
  • 250 gr brašna mekog
  • 2 kašike kakaoa
  • 1 kesica praška za pecivo

Krem:

  • 800 ml mleka
  • 5 kašika šećera kristal
  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 2 kesice vanile

Glazura:

  • 2 čaše kisele pavlake
  • 6 kašika šećera u prahu

Uputstvo

  • Skuvati puding sa mlekom, šećerom i vanilom. Ostaviti da se skroz ohladi.

Kora:

  • Umutiti penasto jaja sa šećerom. Dodati mleko i ulje pa još jednom izmiksati na manjoj brzini.
  • Posebno izmešati brašno, kakao i prašak za pecivo, pa dodati u umućenu smesu. Još jednom sve izmiksati, da se sastojci sjedine.
  • Pleh dimenzija 20 x 30 cm podmazati ili obložiti papirom za pečenje. Ja sam koristila četvrtasti pleh, na rasklapanje.
  • U pleh izručiti umućenu smesu i staviti u rernu, zagrejanu na 180*C, samo na 5-6 minuta, da se uhvati skroz tanka korica po testu.
  • Izvaditi pleh iz rerne, pa kašikom uzimati ohlađen puding i stavljati preko testa. Kašikom, slobodno, probušiti malo koricu koja se uhvatila, tako da puding malo upadne u testo.
  • Poređati celu količinu skuvanog pudinga, bez bojazni da će biti previše.
  • Kolač vratiti u rernu i peći oko 30 minuta na 180*C.
  • Posebno umutiti kiselu pavlaku sa šećerom u prahu. Kada je kolač skoro pečen, ponovo ga izvaditi iz rerne, premazati smesom od pavlake i šećera i vratiti još desetak minuta u rernu.
  • Ispečeni kolač ostaviti da se ohladi, seći na kocke i poslužiti.

Napomene

Kolač je zaista odličan. Ukusan, mekan, sočan i neobično lepog i dekorativnog izgleda.  Stvarno ga od srca preporučujem, jer se veoma brzo i lako pravi, jeftin je a i izdašan. Dajte mu šansu, nećete se pokajati.
Poslovica za danas:
-“ Često se kajemo za ono što smo rekli, ali nikad, nikad za ono što nismo.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Kolači. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here