Mlečne lepinjice

Mlečne lepinjice

Ukupno vreme2 hrs
Kategorija: Hleb
Kuhinja: Austrijska
Keyword: Lepinjice, kajzerice, mlečni, hleb, pogačice

Sastojci

Testo:

  • 1 šolja mleka
  • 1 šolja vode
  • 1/2 šolje ulja
  • 1/2 kockice kvasca ili jedna kesica suvog kvasca
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika šećera
  • 1 celo jaje
  • 6 čaša brašna mekog

Preliv:

  • 2 cela jajeta
  • 2 kašike ulja
  • 200 gr krem sira
  • 100 ml neutralne pavlake

Uputstvo

  • U toplo mleko razmutiti šećer i kvasac i ostaviti desetak minuta, da se kvasac aktivira.
  • Zatim, dodati ostale sastojke i umesiti glatko testo, koje se ne lepi za ruke. Pokriti folijom i ostaviti sat vremena, da testo naraste.
  • Naraslo testo blago premesiti i podeliti na 15 delova.
  • Svaki deo premesiti i od njega formirati lopticu.
  • Složiti loptice u podmazan pleh ili neki odgovarajući pekač, a može i vatrostalna činija. Pokriti folijom i ostaviti da još jednom naraste.
  • Za to vreme spremiti preliv. Dobro umutiti jaja, sir i pavlaku u glatku smesu.
  • Kada su lepinjice narasle, sipati preliv preko njih.
  • Posuti obilato susamom.
  • Peći oko 30 minuta na 180*C.
  • Ove mlečne lepinjice, takođe možete praviti samo u slatkoj, ili samo u slanoj varijanti, povećajte dozu šećera, a soli smanjite, ili obrnuto. Ova mera, koju sam ja pravila je neutralna varijanta.

Napomene

E sad treba nešto da napišem, ali kada su ovako dobri recepti u pitanju, čovek prosto ostane bez reči i ne znam šta bih mogla da kažem, osim, da su neverovatno mekane i ukusne lepinjice. Kada ih jednom probate, pravićete ih stalno, jer nećete moći da im odolite.
Poslovica za danas:
-“ U životu nećete mnogo postići ako radite samo onim danima kada se osećate dobro.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Hleb. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here