U toplo mleko razmutiti šećer i kvasac i ostaviti desetak minuta, da se kvasac aktivira.
Zatim, dodati ostale sastojke i umesiti glatko testo, koje se ne lepi za ruke. Pokriti folijom i ostaviti sat vremena, da testo naraste.
Naraslo testo blago premesiti i podeliti na 15 delova.
Svaki deo premesiti i od njega formirati lopticu.
Složiti loptice u podmazan pleh ili neki odgovarajući pekač, a može i vatrostalna činija. Pokriti folijom i ostaviti da još jednom naraste.
Za to vreme spremiti preliv. Dobro umutiti jaja, sir i pavlaku u glatku smesu.
Kada su lepinjice narasle, sipati preliv preko njih.
Posuti obilato susamom.
Peći oko 30 minuta na 180*C.
Ove mlečne lepinjice, takođe možete praviti samo u slatkoj, ili samo u slanoj varijanti, povećajte dozu šećera, a soli smanjite, ili obrnuto. Ova mera, koju sam ja pravila je neutralna varijanta.