Komisbrot

Komisbrot

Ukupno vreme40 mins
Kategorija: Kolači
Kuhinja: Nemačka
Keyword: Kuglof, komisbrot, suvo, voće

Sastojci

  • 4 cela jajeta
  • 140 gr šećera
  • 140 gr brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 300 gr mešavine suvog voća po izboru

Uputstvo

  • Dobro umutiti jaja sa šećerom. Zatim dodati brašno i prašak za pecivo i polako varjačom izmešati da se dobije lepa, glatka smesa.
  • Na kraju ubaciti suvo, seckano voće, po vašem izboru, pa još jednom promešati da se sve lepo izjednači.
  • Izručiti u kalup za kuglof ili neki drugi, a opet po vašem izboru.
  • Kolač peći na 180*C oko pola sata. Proverite čačkalicom, da li je kolač ispečen.
  • Pokriti malo krpom da se prohladi, pa izručiti iz kalupa na tacnu.
  • Ukrasiti po želji.

Napomene

Evo još jednog recepta za Komisbrot. Malo je jednostavniji od prethodnog ali mu je ukus podjednako dobar. Potrebno je veoma malo vremena i sastojaka, da se ovaj kolač napravi. Može dugo da stoji, i čini mi se da što duže stoji to je sve lepši i ukusniji, a još ako ga poslužite uz kaficu, nema greške.
Poslovica za danas:
-“ Najbitnija stvar koju možete načiniti je greška-ne možete ništa naučiti iz savršenstva.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Kolači. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Dozvoljena memorija za slike: 4 MB.