Sendvič prženice

Sendvič prženice

Kategorija: Doručak
Kuhinja: Srpska
Keyword: Sendvič, prženice, doručak, ajvar, šunka, pohovano

Uputstvo

  • Za ove sendvič prženice, meru ćete sami da odredite, a prema tome, za koliko osoba spremate doručak.
  • Hleb možete koristiti po vašem izboru ili koji se zatekne u kući. Ja sam koristila tost hleb.
  • Dakle, uzmete dve kriške hleba i na obe stavite po kašičicu ajvara.
  • Razmažite ajvar preko cele kriške.
  • Na jednu krišku stavite 2-3 šnite šunke, pa ih preklopite kao sendvič.
  • Sipajte ulje u tiganj i stavite da se zagreje, a za to vreme umutite jaja.
  • Sada svaki sendvič umočite u umućena jaja sa obe strane i pržite na vrelom ulju, takođe sa obe strane.
  • Poslužite tople "sendvič prženice" uz prilog, jogurt ili šta već volite.

Napomene

Nadam se da vam je jasno, da ove „sendvič prženice“ možete da kombinujete kako god vama odgovara. Možete ih samo premazati ajvarom pa pohovati, ili umesto šunke staviti nešto drugo suhomesnato, a na sve to dodati i list kačkavalja ili nekog drugog sira…itd itd. Da vam ne bih ja sugerisala šta i kako, pronađite sami svoj omiljeni ukus i navalite na jedan veoma, veoma ukusan doručak. Ja sledeći put pravim slatku varijantu, mora malo i da se istražuje, a videćemo šta će ispasti?
Poslovica za danas:
-“ Da znamo šta činimo – to se ne bi zvalo istraživanje, zar ne?“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Doručak. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Dozvoljena memorija za slike: 4 MB.