Gulaš na Jelin način

Gulaš na Jelin način

Ukupno vreme2 hrs 30 mins
Kategorija: Ručak
Kuhinja: Srpska
Keyword: Gulaš, junetina, arabiata, sos,

Sastojci

  • 1 kg junetine
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 srednje šargarepe
  • 2 cela paradajza
  • 2 sveže paprike
  • 1 teglica arabiata sosa oko 400gr
  • ulje, so, biber

Uputstvo

  • Crni luk iseckati na kockice i staviti da se dinsta.
  • Junetinu oprati, iseckati na kocke željene veličine i staviti u lonac sa lukom.
  • Šargarepu očistiti i iseckati na kolutove, a papriku i paradajz iseći na kockice pa sve zajedno ubaciti u lonac.
  • Sada dodati čašu vode, poklopiti i pustiti na tihoj vatri da se krčka oko dva sata. Povremeno dodavati vodu, da ne zagori.
  • Na kraju pustiti da skoro sva voda ispari, pa u gulaš dodati teglicu Arabiata sosa, poklopiti i krčkati još 15-20 minuta i gulaš je gotov.
  • Možete ga poslužiti uz kuvani krompir, pire krompir ili nešto po vašem izboru.

Napomene

E skoro nisam jela lepši gulaš, kao skoro kad sam bila u gostima kod moje Jele. Naravno da sam odmah tražila recept i napravila ga čim sam se vratila kući. I eto ga, divno izgleda a još je ukusniji. Od sveg srca preporučujem da ga probate, ali obavezno.
Poslovica za danas:
-“ Bogata je teško darovati, sita gosta još teže častiti.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Ručak. Zabeležite stalnu vezu.

2 reagovanja na Gulaš na Jelin način

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Dozvoljena memorija za slike: 4 MB.