Slane perece sa mašću

Slane perece sa mašću

Ukupno vreme1 hr
Kategorija: Peciva
Kuhinja: Srpska
Keyword: Perece, mast, slane, grickalica,

Sastojci

  • 300 gr masti
  • 3 šoljice mleka
  • 1 celo jaje
  • 20 gr kvasca
  • 1 kašika soli
  • 700 gr brašna

Za premazivanje:

  • 1 celo jaje
  • susam za posipanje

Uputstvo

  • Umutiti mast, jaje, mleko i so. Kada se smesa izjednači, dodati brašno i zamesiti testo.
  • Testo ne treba da narasta. Odmah ga rasklagijati na debljinu malog prsta i modlom vaditi perece.
  • Perece slagati na podmazan pleh, premazati ih umućenim jajetom i posuti susamom.
  • Peći na 200*C dok ne porumene.

Napomene

Perece su savršeno rešenje, kako za dečije rođendane tako i za muško društvo uz utakmicu i pivce.
Poslovica za danas:
-“ Nemoj se zanositi da nešto možeš da promeniš na muškarcu, osim ako nosi pelene.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Peciva. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Dozvoljena memorija za slike: 4 MB.