Puter keks

Puter keks

Ukupno vreme30 mins
Kategorija: Keks
Kuhinja: Austrijska
Keyword: Keks, puter, maslac, mekan, prhko, testo

Sastojci

  • 250 gr putera ili margarina
  • 100 gr šećera u prahu
  • 2 kesice vanile
  • 100 gr brašna
  • 250 gr gustina
  • prstohvat soli

Uputstvo

  • Umutiti omekšali puter sa šećerom u prahu.
  • Posebno izmešati brašno, gustin, vanilu i trunku soli.
  • Suve sastojke sipati u umućen puter i rukom umesiti testo.
  • Na pobrašnjenoj površini, od testa napraviti oblik rolne, debljine oko 2-3 cm.
  • Dobijene rolne iseći na dužinu od oko 2cm.
  • Isečeni keks poređati u pleh obložen papirom za pečenje. Svaki keks blago pritisnuti viljuškom, da se dobije šara na keksu. Praviti malo veći razmak između keksa i ne spljoštiti ih previše, jer se dodatno rasplinu prilikom pečenja.
  • Peći na 180*C oko 10-15 minuta. Keks treba da ostane svetle boje, skoro beo.

Napomene

Keks je jednom rečju fantastičan. Veoma brzo i lako se pravi, više nego ukusan, prhke i hrskave strukture, a u ustima se topi. Preporučujem od sveg srca.
Poslovica za danas:
-„Što više žrtvuješ svoje ja, toliko je jača i istinitija tvoja ljubav.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Keks. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here