Nutela iznenađenje

Nutela iznenađenje

Ukupno vreme1 hr
Kategorija: Keks
Kuhinja: Austrijska
Keyword: Nutela, keks, čokolada, iznenađenje

Sastojci

  • 200 gr brašna mekog
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 110 gr putera ili margarina
  • 100 gr kristal šećera
  • 100 gr braon šećera
  • 1 celo jaje
  • 200 gr čokolade za kuvanje
  • 1 kesica vanile
  • prstohvat soli

Ostalo:

  • 16-18 kašičica nutele

Uputstvo

  • Započnite sa nutela punjenjem. Na plato ili drvenu dasku stavite foliju ili papir za pečenje, pa kašičicom vadite porcije nutele i stavljajte na plato. Potrebno je oko 16-18 kašičica nutele.
  • Plato sa nutelom staviti u zamrzivač da se zamrzne, jer će se tako lakše praviti keksići.
  • Čokoladu izmrviti na sitne komade u secku ili je iseckati.
  • Brašno pomešati sa sodom i solju.
  • U većoj činiji, dobro umutiti puter sa obe vrste šećera, dok ne postane penasto. Dodati jaje i vanilu pa još jednom izmiksati.
  • Postepeno dodavati brašno i umesiti testo. Na kraju dodati seckanu čokoladu i sve još jednom dobro umesiti.
  • Rernu uključiti na 180*C.
  • Izvaditi smrznutu nutelu iz zamrzivača i početi sa pravljenjem keksa.
  • Uzeti malo testa, napraviti lopticu između dlanova, malo je spljoštiti pa na nju stavti jedan komad smrznute nutele.
  • Sada polako skupite krajeve testa, sataviti sa svih strana i ponovo napraviti lopticu između dlanova. Blago je spljoštit i ređati u pleh obložen papirom za pečenje.
  • U plehu praviti malo veći razmak između keksa jer dosta narastaju.
  • Keks peći otprilike 14-16 minuta.
  • Ohlađen keks držati u zatvorenoj posudi.

Napomene

Umesto seckane čokolade, možete koristiti čokoladne granule. Razlika je jedino što su one krupnije, pa testo ostane svetle boje, samim tim i keks bude svetliji a na mestima gde se granula istopila ima tamniju „fleku“. Što se punjenja tiče, najbolje bi bilo da se koristi isključivo nutela, ostali kremovi ne ostanu tečni unutra kada se keks ispeče. A koliko je ovaj keks ukusan, saznaćete jedino ako ga napravite, drugi način ne postoji.
Poslovica za danas:
-“ Kada te napadne priča, pomogni se ćutnjom.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Keks. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here