Krempita

Krempita

Ukupno vreme45 mins
Kategorija: Kolači
Kuhinja: Srpska
Keyword: Krempita, lisnato, testo, puding

Sastojci

  • 1 pakovanje lisnatog testa

Fil:

  • 900 ml vode
  • 5 žumanaca
  • 4 kesice pudinga od vanile
  • 5 belanaca
  • 400 gr šećera

Uputstvo

Kore:

  • Odlediti lisnato testo. Jedan deo rasklagijati, staviti u pleh i ispeći. Drugu koru takođe rasklagijati, prebaciti u pleh, odmah iseći na kocke i ispeći. Ostaviti kore da se ohlade.
  • Ohlađenu koru, koja je prva ispečena, staviti na dno pleha u kome se pekla.

Fil:

  • Od 900 ml vode odvojiti malo, pa u to umutiti 5 žumanaca i puding. Ostatak vode staviti da vri.
  • Za to vreme, dobro umutiti belanca sa šećerom.
  • Kada je voda provrila, zakuvati puding i žumanca.
  • U vruć puding odmah dodati umućena belanca sa šećerom, dobro sve umutiti i sipati preko kore u plehu.
  • Preko fila složiti gornju koru koja je isečena na kocke i ostaviti da se ohladi i stegne.
  • Posuti prah šećerom i poslužiti.

Napomene

Ovaj recept za Krempitu je inače kombinacija od dva recepta. Prosto obožavam ovaj fil za krempitu, pa ga uvek koristim, a podlogu, tj. koru menjam po potrebi. A što se samog kolača tiče, pa ne znam šta bih mogla reći, ne verujem da ima neko ko ne voli krempitu, a ne verujem ni da, u bilo kojoj kući, uspe da prenoći u frižideru. Možda uspe da sačeka noć, ali obzirom da u frižideru ima svetlo, jutro sigurno ne sačeka??
Poslovica za danas:
-“ Ima li svetla u duši, biće lepote u osobi.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Kolači. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here