Buhtle

Odštampaj
5 from 1 vote

Buhtle

Ukupno vreme2 hrs
Kategorija: Peciva, Testa
Kuhinja: Austrijska
Keyword: Buhtle, džem, kvasac, testo

Sastojci

  • 500 ml mleka
  • 1 kockica kvasca
  • 1 celo jaje
  • 4 kašike šećera kristal
  • 1 mala kašičica soli
  • 1 kg brašna mekog
  • 100 gr putera
  • Džem, prah šećer i vanila

Uputstvo

  • Zamesiti testo od mleka, kvasca, jajeta, šećera, soli i brašna. Brašna ide, otprilike do 1 kg, zato ga treba dodavati po malo kada se mesi testo. Meni uvek ostane stotinak grama od jednog kilograma brašna.
  • Testo lepo premesiti i ostaviti da naraste.
  • Naraslo testo rasklagijati, iseći na pravougaonike i na svaki deo staviti džem celom dužinom.
  • Sada svaki deo sastaviti po krajevima i sa strane, da džem ne bi cureo prilikom pečenja.
  • Ređati u podmazan pleh, dimenzija 20 x 30 cm. Prilikom ređanja, gledati da se buhtle sto više sabiju jedna uz drugu.
  • Ovako složene buhtle, premazati otopljenim puterom i ostaviti 15-20 minuta da malo narastu.
  • Peći na 180*C oko 40 minuta.
  • Posuti prah šećerom i vanilom i poslužiti dok su još tople.

Napomene

Divne mirišljave buhtle…ništa ne može da zamiriše tako lepo kao vruće pecivo. Buhtle sam veoma često pravila, dok su mi deca bila mala. Pomalo već zaboravljene, nedavno su se ponovo našle na mom stolu, na moju sreću i na sreću mojih ukućana a i prijatelja koji su se to veče našli kod mene. Eee, zato smo svi mi danas ovde, da zajedno ne dozvolimo, da pojedini recepti odu u zaborav.
Poslovica za danas:
-“ Preleti beskonačnost i pobedi vreme, ali nikad ne zaboravi kako se korača po zemlji.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Peciva. Zabeležite stalnu vezu.

2 reagovanja na Buhtle

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Dozvoljena memorija za slike: 4 MB.