Pekarski krompir

Pekarski krompir

Ukupno vreme45 mins
Kategorija: Večera
Kuhinja: Srpska
Keyword: Krompir, slanina, pekarski, zapečen

Sastojci

  • 1 kg krompira
  • 1 glavica crnog luka
  • 200 gr slanine
  • 50 ml ulja
  • so, začin, biber, aleva paprika

Uputstvo

  • Krompir oljuštiti, oprati i iseći na kolutove. Dodati so, začin, biber i alevu papriku i sve dobro izmešati.
  • U đuvečaru ili neku drugu tepsiju sipati ulje pa izručiti krompir i opet promešati.
  • Crni luk iseckati na tanka rebarca pa rasporediti preko krompira.
  • Slaninu iseckati na manje komade i takođe rasporediti preko krompira.
  • Sve zajedno naliti vodom da pokrije krompir.
  • Peći oko 30-40 minuta na 200*C. Voda ne treba da uvri.
  • Poslužiti toplo.

Napomene

Ovo je stvarno odličan recept za pekarski krompir. Veoma jednostavan a idealan za jednu lepu večericu. Može poslužiti i za ručak, kao dodatak nekom pečenom mesu. Ono što je još dobro kod ovog recepta je to, što je i sutradan potpuno isti, krompir ostaje mekan i sočan, dovoljno je samo da ga ubacite na desetak minuta u zagrejanu rernu i ponovo je spreman za trpezu. 
Poslovica za danas:
-“ Ne govori „neka“ pre nego što vidiš šta je na trpezi.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Večera. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Dozvoljena memorija za slike: 4 MB.