Projara
Sastojci
- 3 cela jajeta
- 3 šoljice mleka
- 2 šoljice ulja
- 4 šoljice projinog brašna
- 1 šoljica pšeničnog brašana
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kriška sira
- 1 kašičica soli
Uputstvo
- Umutiti žicom jaja. Dodavati redom gore navedene sastojke i sve lepo izmešati, da se dobije lepa kompaktna smesa.
- Smesu izručiti u podmazanu tepsiju ili u kalupe za projaru (mafine).
- Peći oko 20 minuta na 200*C.
- Poslužiti toplo uz sir, kajmak ili nešto drugo po vašem ukusu.
Napomene
Ja imam svoj recept za projaru, koji mi je ostao od moje majke i koji koristim već godinama, međutim, nedavno sam igrom slučaja, dobila i ovaj recept pa reših da ga probam. Verujte da sam oduševljena, toliko je ukusna, mekana, sočna, jednom rečju odlična je. Za sada, na mom sajtu, naći ćete dve verzije projare. Za koji god recept da se odlučite, nećete pogrešiti, a ja ako dobijem još neki, podjednako dobar recept, isprobavam i objavljujem. Dogovoreno.
Poslovica za danas:
-“ Što ljudi imaju više, više i žele.“-
Lajkujte nas: