Slana rozen torta

Slana rozen torta

Ukupno vreme30 mins
Kategorija: Predjela
Kuhinja: Srpska
Keyword: Predjelo, slano, rozen, korice, šunka

Sastojci

  • 1 pakovanje slanih kora za rozen tortu
  • 300 gr majoneza
  • 300 gr kisele pavlake
  • 500 gr šunke tanko isečene
  • izrendani kačkavalja za posipanje

Uputstvo

  • Umutiti majonez i pavlaku.
  • Tortu ređati na sledeći način:
  • Staviti jednu koru na plato, premazati filom u tankom sloju i poređati šunku preko cele kore.
  • Šunku takođe premazati filom, pa staviti drugu koru. Rukom polako pritiskati koru da bi lepo legla.
  • Postupak ponavljati dok se ne utroše sve kore.
  • Preko poslednje kore, staviti drugi plato i blago opteretiti. Staviti u frižider da odstoji sat dva.
  • Na kraju i poslednju koricu premazati filom i posuti rendani kačkavalj preko cele torte.
  • Po potrebi seći na kocke ili štangle i služiti uz ostala predjela.

Napomene

Ovo je lak način da se dođe do jednog veoma lepog i ukusnog predjela. Birajte sebi ovakve recepte kada spremate neko slavlje jer, tako ćete ga spremiti sa lakoćom i uz pesmu, trpeza će izgledati prelepo, gosti će biti oduševljeni a vi ponosni na sebe. Šta ćete više od toga…
Poslovica za danas:
-“ Jedna ljubazna reč može da ugreje tri zimska meseca.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Predjela. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Dozvoljena memorija za slike: 4 MB.