Pilav sa piletinom

Pilav sa piletinom

Ukupno vreme1 hr 30 mins
Kategorija: Ručak
Kuhinja: Srpska
Keyword: Pirinač, piletina, ručak, rerna

Sastojci

  • 500 gr pilećeg belog mesa
  • 300 gr pirinča
  • 2 glavice crnog luka
  • so, začin, biber

Uputstvo

  • Pirinač dobro oprati i skuvati. Skuvan pirinač isprati hladnom vodom i ocediti.
  • Crni luk iseckati i izdinstati na malo ulja. Kada je luk gotov, dodati pileće belo meso iseckano na kockice i dinstati dok meso malo ne porumeni.
  • U dinstano meso izručiti oceđen pirinač, dodati začin, so i biber po ukusu. Naliti vodom da ogrezne i ubaciti u zagrejanu rernu. Peći oko 45 minuta na 200*C
  • Po želji, pre nego što ubacite u rernu, u pilav možete ubaciti nekoliko šampinjona iseckanih na polovine.

Napomene

Izuzetno lep i lagan ručak a poslužen uz sezonsku salatu, užitak je neverovatan.
Poslovica za danas:
-“ Bogata je teško darovati, sita gosta još teže ugostiti.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Ručak. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Dozvoljena memorija za slike: 4 MB.